2022-ig igényelhető a babaváró hitel

By | 2019. július 2. kedd
babaváró hitel

Babaváró hitel

Napjainkban többféle juttatás is jár a kisgyermekes családoknak. 2019. július 1-től igényelhető a babaváró hitel, aminek a szerződését 2022. december 31-ig lehet megkötni. Ez a támogatási forma igényelhető ingatlanfedezet nélkül és kamatmentesen.

Ez utóbbi feltételekhez kötött, vagyis abban az esetben van így a futamidő végéig, amikor már a szerződéskötés pillanatában fennáll a terhesség, egy minimum 12 hetes magzattal vagy pedig az elkövetkező 5 év során bekövetkezik az áldott állapot. A keret 10 millió Forint és ez az összeg szabadon felhasználható. A babaváró hitel elbírálása nem jár automatikusan, ez a bankok hatásköre és igényelni kell.

Bizonyos feltételeknek eleget kell tegyenek a jelentkezők, így például az anya nem lehet idősebb 41 évnél, a házaspár mindkét tagjának rendelkeznie kell magyarországi lakcímkártyával és legalább az egyiküknek legyen 3 éves TB jogviszonya, valamint sem a férj, sem pedig a feleség nem rendelkezhet köztartozással a NAV felé. A babaváró hitel igen fontos feltétele még az is, hogy egyikük sem szerepel a KHR listán negatív információval.