Webshop készítés: ilyen árakra számíthat

By | 2021. január 21. csütörtök
Webshop készítés

Webshop készítés

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy egy online shop létrehozása egyáltalán nem drága mulatság és nem túl hosszú folyamat. Legalábbis egy kollégája vagy ismerőse egyszer ezt mondta. Ez azonban egyáltalán nem így van. A webshop létrehozás hosszú folyamat, ami a feladatok és követelmények világos meghatározását, valamint bizonyos költségvetést igényel. Minden csupán a megrendelő igényeitől függ. Ha kíváncsi arra, hogy milyen költségekre számíthat webáruház indításnál, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a Viltor weboldalon.

Itt minden kérdésére megtalálhatja a választ, ha saját internetes bolt létesítését fontolgatja. Ne essen abba a hibába, hogy egy gyanúsan, bár csábítóan olcsó ajánlatok közül választ. Biztosan Ön is hallotta már a mondást, hogy a fösvény kétszer fizet. Természetesen nem szabad hatalmas összegeket kifizetnie egy online áruházért, de nem szabad spórolnia sem bizonyos funkciókon. Ha alacsony áron rendel ilyen szolgáltatást, számos problémával szembesülhet.

Ilyen például a szerverhez való hozzáférés hiánya, amin a webhely fizikailag található. De ez csak a jéghegy csúcsa. Az alacsony minőségű webhelyek nem képesek megoldani az ügyfelek problémáit. A létezésük önmagában nem hoz semmilyen előnyt az ügyfélnek, kivéve az online áruház címének névjegykártyán való jelenlétét. Ha az erőforrást nem olyan informatikai hallgatók vagy rendszergazdák készítik, akik szeretnének egy kis plusz jövedelemhez jutni, hanem képzett fejlesztők, akkor az online áruház forgalma nagyságrendekkel nagyobb lesz.

A webshop kialakítása nem egy sablonos megoldásról szól, hanem olyan egyedi projekt létrehozásáról, ami megfelel a megrendelő konkrét céljainak. A létrehozás költségeit befolyásoló tényezők listája rendkívül hosszú. A kulcsrakész online áruház fejlesztésének ára közvetlenül függ a struktúrájában szereplő funkciók számától. A fejlesztői piacon a leggyakrabban szabványos csomagokat kínálnak az ügyfeleknek bizonyos funkciókkal. Egyéni megközelítés esetén az online áruház ára csak attól függ, hogy hány órát töltenek a szakemberek a fejlesztés szakaszaival.