Tréler bérlés sofőrrel együtt

By | 2016. július 13. szerda
Tréler bérlés

Tréler bérlés

Vannak helyezetek a szállításban, amikor elkerülhetetlenül szükség van szakemberek segítségére. Ilyen például az autószállítás, ami egy nagyon veszélyes rakomány. Ahhoz, hogy ez a kényes rakomány ne veszélyeztesse a párhuzamosan közlekedőket, különleges rögzítésekre van szükség.

A tréler bérlés esetén azzal az előnnyel számolhat a megrendelő, hogy az érkező fuvaros, ezeket a speciális rögzítéseket kivétel nélkül ismeri és alkalmazni is tudja. A rakomány rögzítésének az elsajátítása az iskola padjaiban kezdődik.

Azok a gépkocsivezetők, akik erre a szakmára vállalkoznak, kötelesek elvégezni egy elméleti és gyakorlati oktatást, amiről minősítést kapnak. Az oktatás végét egy vizsga zárja, aminek sikeres letétele után a sofőr felhatalmazást kap különböző áruk szállítására, rögzítésére. Az autószállító trélert nem használhatja csak olyan sofőr, aki ennek a bizonyítványnak a birtokában van, hiszen a rakomány rögzítése kényes feladat. A tréler bérlés alkalmával ezt az apró részletet is tisztázni szükséges a vállalkozóval.