Trágyaszórás kisokos – Árak, szükséges eszközök, szabályok

By | 2023. január 9. hétfő
Novara

Novara trágyaszóró

A 21-ik század mezőgazdasága valamivel másképpen fest, mint az megszokott volt a modernizáció időszaka előtt. Az emberiség történelme hatalmasat fordult, már akkortól kezdve, hogy a növénytermesztést felfedezte az első gazdálkodó. A gyűjtögető és vadászó életmódot követően, komoly átrendeződés kezdődött, ami egészen a fejlett és méretes kultúrák kialakulását tette lehetővé. A kezdeti időszakban még mások voltak az igények és a hatásmechanizmus. Amikor még lovakat és ökröket használtak a szántáshoz, a kártétel is kisebb volt.

Az adott földterületek rendszeres kihasználása elengedhetetlenné tette a szerves anyag pótlását. Ennek hiányában a talajszerkezet lassan leromlott és újbóli termesztésre már alkalmatlanná vált. A tulajdonosi rendszer miatt már nincs lehetőség mindig újabb területeket termelésbe vonni, tehát mindenkinek meg kell tanulnia jól bánni azzal a földel, ami rá van bízva. A szerves komponenseket idővel felváltották a szintetikus termékek, de még mindig vannak olyan területek, ahol az állatok végtermékét használják fel erre.

A hatékonyság növelésére olyan gépeket fejlesztettek ki, amelyek gyors és optimális munkát végeznek. A Novara weboldalán többféle trágyaszórót is összehasonlíthatsz. Megéri kicsit mélyebben elmerülni a műszaki paraméterekben, mert csak így találhatod meg azok a típusok, amelyek alkalmasak az elvárásaid kielégítésére. A szerves trágya szóróknál, bár az elv és a felépítés hasonló, de a méret széles határok között változhat.

A földterületek nagyságának függvényében tehát jobb optimális befogadóképességgel rendelkező típus mellett dönteni, ami kevesebb utántöltést igényel, ezzel csökkentve a szántón való felesleges közlekedést, ami tömörödést okoz. Az olasz Bicchi márka kizárólagos forgalmazójaként, a Novara kedvező árakat és gyors szállítási határidőt kínál a megrendelőknek. A trágyaszórók magasítással, hidraulikus rendszerekkel kiegészítve tovább növelik a hatékonyságot és gondtalanul ellátják a feladatot. Egyszerűen öröm lesz dolgozni ezen eszközökkel!