Ősz és a megfázás párosa

By | 2014. június 18. szerda
Immunerősítés

Immunerősítés

A meleg, napsütötte hónapok után beköszönt az ősz és vele együtt jön a megfázás szezonja is. Ahogy, egyre rövidebbek lesznek a nappal és hosszabbak az éjszakák, úgy csökken a hőmérséklet is napról napra. Ennek köszönhetően pedig egyre többen kezdenek szenvedni a megfázásoktól. Mit is lehet tenni a megfázás ellen? Célszerű kicsit melegebben öltözködni, mindig tartsunk magunknál egy pulóvert vagy vékonyabb kabátot, és persze az esernyőt se felejtsük otthon. Emellett érdemes odafigyelni szervezetünk jelzéseire és immunerősítésről se feledkezzünk el. A nyár elteltével szervezetünk jócskán fel van töltve vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hála a sok gyümölcsnek, zöldségnek, az őszi hónapban a magvaknak, melyekkel gondoskodhatunk immunerősítésről, testünk egészségéről. Együnk minél több narancsot, és egyéb citrusfélét, melyekkel könnyedén pótolható a C-vitamin, a fokhagyma és a tengeri halak is mind jótékonyan hatnak, ha immunerősítésről van szó. De ugyanígy ajánlott az áfonya fogyasztása, és ősszel a piacokon sok helyen fellelhető a gránátalma, melyet csodagyümölcsnek is tartanak. Mindemellett ne feledkezzünk meg a rendszeres sportolásról sem, hiszen immunerősítés céljából nem csak a vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása jó, hanem a szabad levegőn való mozgás is hozzásegít minket egészségünk megőrzéséhez.