Nem kizárható a pajzsmirigy betegség

By | 2016. szeptember 30. péntek
Emberi test

Emberi test

A pajzsmirigy az ember nyakában található, és egy hormon működteti. Ez a hormon a hypofizisben termelődik, ami összeköttetésben áll a hipotalamusszal. Persze ezt nem kell mindenkinek tudni, akinél valamilyen pajzsmirigy betegség jelenik meg. De egyre többen szeretnék tudni, hogy mi okozza a problémát.

Persze az igazi kérdés az, mint mindig, hogy miért dönt egy szerv úgy, másként kezd el működni, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva? A pajzsmirigy betegség kétféle lehet, vagy alul- vagy túlműködés. Mindkettő orvosi kezelést igényel.

De emellett mindenki tehet az egészségéért. Ma már tudjuk, hogy a táplálkozás is szerepet játszik a pajzsmirigy betegség megjelenésében és folyamatában. Tehát érdemes személyre szabottan megfigyelni és jobb esetben szakemberrel egyeztetni.

Ugyanis a legújabb kutatások az irányba mutatnak, hogy a szénhidrátok komolyan kihatnak a pajzsmirigy működésére, tehát érdemes az esetleges gyógyszeres kezelés mellett kiegészítő diétát is folytatni. A diétán felül táplálék-kiegészítők szedése is javasolt.