Mitől hullik a nők haja?

By | 2019. november 19. kedd
Forrás: shutterstock.com

Forrás: shutterstock.com

A női hajvesztés sokkal gyakoribb jelenség, mint gondolnánk, négy nőből egy küzd ezzel a problémával. Sajnos a hölgyeknél jóval nehezebb megállapítani, hogy mi áll a hajhullás hátterében, mint a férfiak esetében, mivel a férfiaknál 90%-ban az androgén alopécia a felelős, a nőknél viszont nem ilyen egyszerű és egyértelmű a helyzet. Szerencsére a nőknek is megoldás lehet a hajbeültetés, ha szeretnék visszanyerni elvesztett tincseiket.

A terhesség és a szülés gyakori oka a hajhullásnak. Sokan úgy gondolják – tévesen, hogy a szoptatás okozza a hajszálak elvesztését, de ennek hátterében a felborult hormonális változások állnak. Érdemes a terhesség alatt és után odafigyelni a megfelelő táplálkozásra, és olyan sampont használni, mely kíméli a hajat. Előfordulhat, hogy a probléma nem szűnik meg, ekkor egy hajgyógyász felkeresése javasolt.

Előfordulhat, hogy a hajhullás mögött a policisztás ovárium szindróma áll, azaz a PCOS. A PCOS során a hormontermelés egyensúlya felborul, a haj elvékonyodása és kihullása mellett többek közt elhízáshoz, cukorbetegséghez és ciszták kialakulásához is vezethet. Kezelése során a hormonműködés normalizálódik, és újra nőni kezdhet a haj.

A menopauza idején csökken az ösztrogén és a progeszteron szintje, általában ez okozza a hajvesztést. Természetesen nem törvényszerű ekkor a kopaszodás, azonban a kor előrehaladtával számolni kell azzal, hogy hajszálaink egyre kevesebben lesznek.

Bármilyen ok is áll a hajhullás hátterében, azt kell legelőször kezelni, ugyanis semmilyen hajhullás elleni módszer nem fog használni addig, míg az alapprobléma fennáll. A háttérben álló ok/okok megszüntetése után érdemes megfontolni a hajbeültetés lehetőségét, ugyanis ma ez az egyedüli módszer, ami véglegesen leszámol a kopaszodással.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!