Mire számíthatunk az öntöző árak terén?

By | 2022. február 18. péntek

A kertünkben lévő összes növény locsolása a nyári szezonban nagyon fárasztó és időigényes dolog lehet. Természetesen sok múlik a kert méretén és kialakításán, valamint a növénysűrűségen is. Akárhogy is, ez egy olyan munka, amit rendszeresen el kell végezni, de a könnyebbség érdekében választhatjuk az automata kerti locsolórendszer telepítését. Az ilyen öntöző ára széles tartományban mozog. Ez a megoldás manapság egyre népszerűbb és egyre több kertben jelennek meg ilyen rendszerek.

A berendezést telepíthetjük a kerttervezés legelején, ami egyszerűbb és kevésbé időigényes megoldás, de akkor is dönthetünk mellette, amikor már a kertünk növekszik és arra a következtetésre jutottunk, hogy a növények öntözésének szokásos módja túl fárasztó. Természetesen az öntöző ára a döntésünk függvényében fog változni. Az automata kerti locsolórendszert szakemberek készítik el számunkra, akik tudják milyen anyagokat kell használni és miként kell megtervezni a teljes telepítést. Az öntöző ára is az ő díjszabásuktól függ.

Mivel jár az öntözőrendszer kiépítése?

A ház melletti kert locsolása tulajdonképpen önműködően is megoldható, feltéve, hogy az egész egység jól megtervezett és megfelelően kivitelezett. Egy öntözőrendszer kiépítése számos összetevőt igényel. Először szükség van csövekre, amelyek a kertben a talaj felszíne alatt vannak elosztva. Ezeket természetesen előre meghatározott terv szerint kell lefektetni, hogy később a megfelelő helyeken szórófejeket szerelhessünk rájuk.

A csövekben a víznek folynia kell, a megfelelő módon vagy szögben elhelyezett szórófejek pedig egy adott területen osztják szét a vizet. Ahhoz azonban, hogy az egész rendszer megfelelően és ezáltal intelligensen működjön, az öntözőrendszer kiépítése során egy speciális vezérlőre is szükség van, ami az egész berendezés működését irányítja. A vezérlő az, ami a locsolórendszert aktiválja és deaktiválja. Ezen kívül nagyon hasznos az esőérzékelő, aminek köszönhetően a rendszer kikapcsol, ha eső esik. Az öntözőrendszer kiépítése nagy kényelemmel jár és ha jól működik, sok éven át szolgálhat minket, időt és energiát takarítva meg.