Milyen problémák léphetnek fel a gyermek allergia vizsgálat során?

By | 2015. szeptember 19. szombat
A gyermek allergia vizsgálat módszerei

A gyermek allergia vizsgálat módszerei

Az allergiás megbetegedés nem válogat. Időst és fiatalt, férfit és nőt egyaránt utolérhet. A gyermekek is ki vannak téve a betegség kockázatának éppen úgy, mint a felnőttek. A gyermek allergia vizsgálat nem sokban különbözik a felnőtteknél végzett tesztekkel, így bárhol elvégezhető az is, ahol allergiás megbetegedésekkel foglalkoznak. A kisgyermekekre igen sok anyag lehet pozitív vagy negatív hatással, hiszen az óvodában és az iskolában különböző dolgokkal kerülnek kontaktusba, amiről a szülő gyakran nem is tud.

Ezért igen nehéz vizsgálat nélkül megállapítani, hogy mire érzékeny a lurkó. Az első tünetek megjelenésénél érdemes beiktatni a gyermek allergia vizsgálat folyamatát, mert a kicsiknél komolyabb probléma is kialakulhat belőle a későbbiek során. Ugyanakkor, ilyen kicsi korban még könnyebben kezelhető a betegség és akár tünetmentessé is tehető hosszú időre a páciens. A gyermek allergia vizsgálat annyival bonyolultabb, hogy ők általában félnek a tűtől, ezért nehezebb meggyőzni őket, hogy nem fog fájni a beavatkozás.

A gyermek allergia vizsgálat során, ugyanúgy, mint a felnőtteknél, különböző allergén faktorokat juttatnak a bőr hámrétegébe és ehhez bizony injekciós tűre van szükség. A tűszúrás viszont alig érezhető, ezért egy profi szakemberek által végzett teszt során, a kicsik nem fognak fájdalmat érezni, főleg ha közben különböző trükkökkel elterelik a csemeték figyelmét a vizsgálatról. A gyermek allergia vizsgálat segítségével könnyedén megállapítható, hogy milyen anyagok váltanak ki allergiás reakciókat, így a későbbiekben orvosolható a probléma.

A neheze azonban csak ezután kezdődik, hiszen elég nehéz elmagyarázni még egy 8-10 éves gyermeknek, hogy búcsút kell vegyen mondjuk a kedvenc kismacskájától, mert az okozza a betegségét. Persze nem minden esetben ilyen komoly a probléma. Kiderülhet ugyanis az is a gyermek allergia vizsgálat folyamán, hogy valamilyen ételre allergiás, ami ha mellőzve az étrendből, akkor nem jelentkeznek többé a tünetek. A vizsgálatot ajánlott elvégeztetni, amint a legkisebb gyanú felmerül.