Milyen a megfelelő fényképező állvány?

By | 2019. május 9. csütörtök
Tripodok különböző méretben

Tripodok különböző méretben

Laikus szemmel nézve, ezeknek az eszközöknek csupán annyi a hasznuk, hogy megtartsák a fényképezőgépet a képek és videók készítése közben. Ám ez csak részben igaz.

A fényképező állvány egy olyan kreatív eszköz, ami nagyban segít a fény kontrollálása közben. Ha gyenge fényviszonyokban szeretnénk megfelelő minőségű képeket készíteni, akkor mindenképp használnunk kell valamilyen fényképező állványt, illetve szükség lesz a megfelelő ISO beállításra is.

Az állvány kiválasztása esetén, elsősorban a méret lesz a lényeg. Minél nagyobb, annál nehézkesebb lehet a szállítása. Ezt szem előtt tartva, könnyebben meg tudjuk majd határozni, hogy milyen fényképező állványra van szükségünk a studioeszkozok.hu kínálatából. Hogyha sokat utazunk és ezt az eszközt is szeretnénk magunkkal vinni, akkor a súly is döntő szempont lehet.

Minél modernebb, annál könnyebb, annál több állíthatósági lehetőség áll a rendelkezésünkre, viszont ebben az esetben számolnunk kell a fényképező állvány magasabb árával is. Ezért nem árt figyelni a webáruház kínálatát, a kiemelkedő akciók miatt.