Mely velencei látnivalók megtekintése ajánlott?

By | 2015. október 20. kedd
Velencei látnivalók

Velencei látnivalók

Mivel Velencében rengeteg nevezetesség van, ezért a rövid időre érkező látogatók sok esetben tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy mit lenne érdemes megnézniük. Az Euro-Travel Utazási Iroda az alábbi cikkel segíteni szeretne a bizonytalan utazóknak, ezért felsorolja, hogy a velencei látnivalók közül melyek a kihagyhatatlanok.

A városba való érkezéskor a turistáknak érdemes megnézniük a Dózse palotát, valamint a közvetlenül mellette lévő Szent Márk székesegyházat. A nevezetességhez tartozik az előtte elterülő tér is, amin ott áll az impozáns Harangtorony. A velencei látnivalók szempontjából fel kell még sorolni az Óratornyot, valamint a Sóhajok Hídját is.

Szerencsére ezek a nevezetességek nincsenek távol egymástól, ezért viszonylag rövid időn belül meg lehet tekinteni őket. Ha maradt még idő, akkor el lehet látogatni a Rialtóhoz és a Frari templomhoz is. A velencei látnivalók szempontjából az a hatalmas szerencse,

hogy a város nem olyan nagy, tehát egy hosszú nap elegendő a legfontosabb látványosságok végigjárásához, ha nem megyünk be a képtárakba, illetve a múzeumokba, hanem „csak” kívülről tekintjük meg a nevezetességeket.