A Makita MLT100 asztali körfűrész egyszerűen nagyszerű

By | 2017. május 18. csütörtök

Makita MLT100 asztali körfűrész

A faipari munkafolyamatok elengedhetetlen része a faanyag méretre szabása és minőségi felületkezelése, illetve annak megmunkálása. Természetesen mindehhez rendelkezésre állnak már megfelelő szerszámgépek is, azonban nem mindegy, hogy milyen minőségben és teljesítményben. A Makita MLT100 típusú asztali körfűrész kategóriában vezető szerepet betöltő, otthoni vagy kisipari felhasználásra szánt gép. Joggal állítható, hogy tökéletesen teljesíti a vele szemben támasztott elvárásokat. A Makita márkanév már önmagában a minőség és megbízhatóság jelképe világszerte. A tökéletes japán mérnöki precizitás és tervezés jellemzi a Makita MLT100 típusú asztali körfűrészt.

Az 1500 W teljesítményre képes elektromos motor kiváló minőségű és tökéletesen megfelelő a vastagabb és keményebb faanyag vágására is. Az erős motor egy 260 mm átmérőjű vágókorongot hajt, ami a kemény fogazatának köszönhetően, hosszú ideig kiválóan megbirkózik a legkeményebb fával is. A Makita MLT100 az ergonómia és biztonság szempontjából sem szégyenkezhet. A precíz tervezés eredményeképpen, könnyen kézre állnak a kezelőszervek, illetve a vágókorong is biztonságos tárcsavédő burkolat alatt helyezkedik el és csak annyira nyílik ki, hogy az adott faanyagot el tudja vágni, tehát még véletlenül sem okozhat sérülést, balesetet.

Asztali körfűrészről lévén szó, a Makita MLT100 is alkalmas szögvágásra, így akár 45 fokban és 90 fokban is dönthető. Ezzel még több lehetőséget adva a faanyag méretre vágásában. Legyen az deszka vagy vastagabb léc, gerenda vagy szarufa, az asztali körfűrésznek gyerekjáték a megfelelő szögben és irányban elvágni azt. A beépített lágyindító funkció segítségével, kíméletesen indul el a vágókorong, ez hosszabb élettartamot és működést tesz lehetővé. A motorfék a másik biztonsági kiegészítő, ami a vágás befejezésével azonnal megállítja a tárcsát és nem hagyja tovább forogni, ameddig az meg nem áll. Ezzel energiát spórol és növeli a használhatóságot.

A 4300 fordulat/perc optimális fordulatszám a fa hatékony fűrészelésére, valamint kedvezőbb az energia felhasználása is. A Makita MLT100 asztali körfűrész a hatékonyságot szem előtt tartva, hátul és jobb oldalon kihúzható segédasztallal rendelkezik. Ezzel hosszabb faanyagot is kényelmesen fel lehet helyezni rá. A géphez számos kiegészítő is tartozik. A párhuzamvezető, az ütköző, a villáskulcs, a beállító háromszög és a nyomórúd mind a gép hatékony és biztonságos kezelését, használatát segítik elő. Ha most vásárol Makita MLT100 típusú asztali körfűrészt, ajándékba kap egy Makita pendriveot is.