A lószerszám és lótakarmány beszerzése

By | 2017. november 19. vasárnap

Lószerszám és lótakarmány

Aki lovat tart, annak mindenképp tudnia kell néhány dolgot arról, hogy mit is eszik ez az állat, illetve mik azok az eszközök, amelyeket kötelező beszerezni a gondozásához. A hazai webboltok lószerszám kategóriájában rengeteg kellékkel találkozhat a tulajdonos, ezért ezek beszerzése nem okoz gondot.

Ugyanez vonatkozik a takarmányra. Amikor azonban ebből vesz valamit az ember, fontos pár dolgot szem előtt tartania. Először is azt, hogy a ló alapvetően legelő állat. Ez pedig azt jelenti, hogy az emésztőrendszere folyamatos, kis mennyiségű táplálék felvételre képes. Ebből kiindulva pedig a tulajnak arra kell törekednie, hogy minél többször biztosítson az állatnak betevőt, lehetőleg kis adagokban. Mit is jelent ez valójában? Nos, egy átlagos állat esetében ez nagyjából 9 kilogrammnyi, jó minőségű réti szénát jelent, körülbelül 1,5 kg abrakot és némi nyalósót. Nyilván ez nagyban függ a ló fajtájától, korától, munkavégzésétől is. Itt példaként fontos lehet kiemelni, hogy az erős igénybevételnek kitett munkalovak, vagy éppen a fejlődésben lévő csikók abrakadagja nagyobb, mint egy kisebb igénybevételnek kitett felnőtt hobbilóé.

Természetesen a takarmány mellett, a különféle lószerszám eszközök is főszerepet kapnak. A takarmány megvételében, úgy, mint a lószerszám beszerzésében maximálisan segíteni tudnak a mindennel felszerelt webboltok. Itt a vevő még segítséget is kaphat az eledelt illetőn. Sokan például nem tudják, hogy a lovak természetes körülmények között kora hajnaltól délelőttig, majd délutántól késő estig legelnek és abrakot nem esznek.