Lézeres szemműtét vizsgálatok: útmutató debrecenieknek

By | 2021. augusztus 26. csütörtök
lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét

Amikor valakinek megromlik a látása, azon mielőbb szeretne változtatni, ha pedig ehhez operációra van szükség, akkor azt végezteti el. A Budai Szemészeti Központ a legoptimálisabb hely a műtét elvégzésére, mert itt a legmodernebb, legbiztonságosabb lézerekkel dolgoznak a kiváló szakemberek, de előtte az alkalmassági vizsgálat nem maradhat el. Debrecenben is elvégezhető minden alkalmassági vizsgálat, ami szükséges egy lézeres szemműtéthez.

Ehhez a Párizsi Udvarba szükséges ellátogatni, hiszen itt nem csupán az alkalmassági vizsgálatot, hanem az összes szükséges kontrollvizsgálatot is meg lehet csináltatni. Ha ezek megvannak, akkor csak a műtét napján szükséges a fővárosba utaznia a betegnek. Mindenképpen célszerű elvégeztetni a beavatkozást, mert az visszaadja az éleslátást, így leteheti a szemüveget és/vagy a kontaktlencsék használatát is elfelejtheti. A budaiszemeszet.hu weboldalon található telefonszámot kell hívnia rendelési időben ahhoz, hogy időpontot kérjen a debreceni rendelőbe.

Fontos információ, hogy a szemészeti szakrendelés kizárólag telefonos időpont-egyeztetés alapján történik, sürgősségi ellátást nem biztosítanak. Továbbá, az említett portálon lehetősége van a különböző lézerkezelések összehasonlítására is, ami azért jó, mert a négy leggyakrabban alkalmazott beavatkozás közötti különbségeket megismerhetjük. Végül is mindegyik jó eredményt hoz, de nem mindegy, hogy mennyi kellemetlenséggel jár, illetve mennyi a munkából kieső idő.

A kezelések között jelentős árkülönbségek is vannak és mindenki maga döntheti el, hogy melyik számára a leginkább optimális, ami minden szempontból megfelel. Persze a szakorvos véleménye is mérvadó. A központban dolgozó szakorvosok sokéves tapasztalattal rendelkeznek, szakterületük nemzetközi szinten is elismert képviselői. Ennek tudatában már lényegesen nyugodtabban bízzuk rájuk magunkat. Ők a pácienseiknek mindig a lehető legjobb megoldást javasolják és ez még akkor is igaz, ha esetleg le kell beszélniük a lézeres szemműtétről.