Kinek ajánlott a whey protein?

By | 2022. november 29. kedd

A legjobb, illetve a legfinomabb fehérjéről tudni kell, hogy tejből készül. A whey protein, magyar nevén tejsavó fehérje, a sajtgyártás alkalmával keletkezik. Nyersen igencsak kellemetlen az íze, emiatt tejjel vagy vízzel szokták fogyasztani.

Egyébként turmixba is belekeverhető, aminek köszönhetően nagyon finom. Ha a céljai között szerepel a meglévő izomtömeg fenntartása vagy annak növelése, akkor mindenképp be kell iktatnia a mindennapokba! Akkor szívódik fel a leghatékonyabban, ha edzés után, valamint a reggeli órákban éhgyomorra fogyasztja. A whey protein a testmozgás után használva megakadályozza az izom-lebontó folyamatokat. Emellett javítja az egészséget és a teljesítményt. A napi adag nagymértékben függ attól, hogy mennyi fehérjét vitt be a táplálkozás alkalmával.

A csomagoláson feltüntetett adagolási módot soha ne lépje túl! A whey protein nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott. Azoknak is tökéletes, akik szeretnék a testsúlyukat csökkenteni, mivel hamar telít és jelentős mértékben felgyorsítja az anyagcserét.