Kézműves dolgok házilag, mindenkinek

By | 2019. december 17. kedd
kézműves dolgok

Kézműves dolgok

DIY! Biztosan sokan találkoztak már ezzel a szóval, de nem értették, hogy mit jelent. Az angolul Do it yourself magyarul csak annyit jelent, hogy csináld magad és a kézműves dolgok elkészítésénél szokták használni. Miért részesítik ma előnyben a saját magunk által kreált dolgokat?

A boltokban eladásra szánt termékek a divat folyását követik és sokszor a nagyobb réteghez alkalmazkodnak. Amennyiben szeretnénk valami egyedit csempészni a falak közé, sokszor csak úgy tehetjük meg, ha mi magunk készítjük el álmaink dekorációs tárgyát. Ami pedig külön érdekessé teszi, hogy tényleges anyagi ráfordítás nélkül is meg lehet oldani.

Ilyen, amikor befőttesüvegből varázsolunk lámpát, raklapból asztalt, csipeszekből fényképtartó fali díszt. Régi kartondobozokból is készülhet a falakat díszítő polc, amire képeket, de verseket tehetünk. Kézműves dolgokból egész apróságok is születhetnek, mint például a kulcstartó, ékszerek, de tűpárna is. Érdekes figyelni arra, hogy a készített termék praktikus is legyen.