Két szett méretpontos autószőnyeg is jól fog

By | 2015. december 14. hétfő
Méretpontos autószőnyeg

Méretpontos autószőnyeg

Egy házban mindig stratégiai helyen vannak a szőnyegek. Általában nem csak esztétikai feladatuk van, hanem védelmi tulajdonságaik is. Egy autóban hasonlóan áll a helyzet, egy helyesen kiválasztott méretpontos autószőnyeg rengeteget tud emelni az autó belső terén, és ugyanakkor megvédi a kárpitot a koszolódástól. Mindenki tudja, hogy az autók értéke rohamosan csökken az évek múlásával, egy 2-3 éves személygépkocsit a vásárlási árának a töredékéért lehet eladni. Viszont tudni kell, hogy egy használt autó értéke nagymértékben függ az autó állapotától.

Az első jelentősen befolyásoló tényező az autóban található kilométerek, és hogy ezeket a kilométereket hol járta. Ezért gyakran a használt autókban alkalmaznak úgynevezett kilométeróra tuningot, amikor törvénytelenül visszaállítják a számlálót. A második nagyon fontos tényező az autó külső és belső külalakja. Az összevissza karcolt autót a kutya sem fogja megnézni. Egy méretpontos autószőnyeg és a helyesen választott csomagtértálca megkímélheti az autója belső terét úgy, hogy évek múlva, amikor eladásra kerül, a vásárló hitetlenkedve ellenőrizni fogja az autó évjáratát.

Ahhoz, hogy az autója mindig tisztának és ápoltnak tűnjön, nem elég az akarat, gyakran a kétkezi munkára van szükség. Nem szabad félni egy kis munkától, mostanában olyan praktikus gépeket és autóápoló szereket lehet vásárolni, hogy szinte gyerekjáték az autó ápolása. A méretpontos autószőnyeg alkalmazásának az előnye, hogy néhány mozdulattal ki lehet szedni, takarítani és alatta soha nincs víz, kosz. A méretpontos autószőnyeg ápolása nem igényel különösebb szakértelmet és mosószereket.

A közönséges kárpit mosósampon tökéletesen alkalmazható a szőnyeg mosására. Azonban mindig figyelni kell, hogy csak teljesen száraz állapotban kerüljön vissza az autóba. Ha a szőnyeg alatt a kárpit benedvesedik, hamar penészedésnek indulhat, és azt már nehezebben oldja meg az ember. A biztonság kedvéért érdemes két szett méretpontos autószőnyeget tartani, hogy addig, míg az egyiket szárítani rakja, a másikat használja.