Kerüljön lenmagolaj a takarmányba!

By | 2018. február 8. csütörtök

Lenmagolaj

Őseink kedvencei is a lovak voltak, amelyeket sok célra használtak, de el lehet mondani, hogy megkülönböztetett tiszteletet kaptak ezek a csodálatos állatok. Manapság is vannak olyan gazdák, akik a világ kincséért sem válnának meg lovaiktól. Ők a legfinomabb és legegészségesebb táplálékkal kedveskednek nekik nap mint nap, így a lenmagolaj gyakran az abrakba kerül.

Ennek kúraszerű etetésével sokat lehet tenni az állat egészségének megőrzése érdekében. Akár mash-ban, akár hagyományos takarmányban kapják meg a lovak, a normális bélműködés fenntartásában, a kólika ellen és a bélflóra megőrzésében sokat segíthet. A hidegen sajtolt lenmagolaj, amit a fito-store.com internetes üzletből lehet megvásárolni, a lenmag tisztítása és szárítása után préssel, vegyszermentesen készítik el.

Ezután tartályba helyezik és a természetes ülepítést követően palackozzák. A lenmagolaj felbontatlan állapotban, sötét, hűvös helyen tárolva 6-8 hónapig megőrzi szavatosságát. 2×2 evőkanál javasolt naponta a lónak, az abrakhoz keverve. Vigyázni kell, mert a lenmagolaj túladagolása hasmenést eredményezhet! A fent említett webáruházban a lenmagolaj literenkénti ára pusztán 2540 Ft. A rendelést követően nagyon hamar házhoz érkezik a lenmagolaj és azonnal elkezdheti adagolni azt a lovainak.

A nem természetszerű tartás velejárói a betegségek, a nemesített fajtáknál pedig a genetikai problémák okoznak gondot. Rendelje meg minél hamarabb, hogy általa biztosítsa lova egészségének megőrzését, minél hosszabb ideig!