Kell-e önerő a lakáshitel igényléshez?

By | 2015. szeptember 27. vasárnap
A lakáshitel igénylés részletei

A lakáshitel igénylés részletei

Hitelfelvétel során az első és legfontosabb kérdés, hogy szükséges-e hozzá önerő. Lakáshitel felvétel esetében pedig ez fokozottan előtérbe kerül. A jelzalog.com segítségével azonban nem szükséges önerő a lakáshitel felvétele során.

Miként is lehetséges ez? Fontos, hogy az adósságfék szabályozás értelmében a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 80 százalékánál nem lehet több az igényelni kívánt lakáshitel, vagyis a CSOK igénylése vagy pótingatlan bevonása nélkül a minimum önerő 20 százalék.

Azonban ha a célingatlan mellett pótfedezet is bevonásra kerül, akkor a maximum felvehető hitel a vételár 100 százaléka is lehet, vagyis önrész nélkül van lehetőség vásárolni. Ez effektíve attól függ, hogy a kiválasztott bank a meglévő és betervezett gyermekek után járó CSOK támogatás összegét elfogadja-e önrész gyanánt.

Ebben segít a jelzalog.com, ugyanis tanácsadásaik révén segítenek az ügyfeleknek kiválasztani a megfelelő bankot, azt a hitelintézetet, ahol pótfedezet nélkül is van lehetőség lakáshitel-igénylésre.