Jól átgondolt kialakítású fűthető fotelek

By | 2021. december 5. vasárnap

Ez a modern értelmezésű kárpitozott karosszék dönthető háttámlával és kihúzható lábtartóval rendelkezik, valamint kényelmes fekvőszerkezetté lehet átalakítani. A ma ismert fűthető fotel első prototípusa a múlt század elején jelent meg az Egyesült Államokban. Igaz, ez egy klasszikus szék volt, aminek csak a háttámláját lehetett megdönteni. Jelenleg az ilyen bútorok gyártása során a gyártók az orvosok ajánlásait is figyelembe veszik.

Ezért a modern háttámlák képesek a gerincoszlopot a megfelelő helyzetben tartani, hogy enyhítsék a stresszt és jelentősen csökkentsék a gerinc felső részét érő terhelést. Ezt az eredményt a fűthető fotel hát- és a fejtámlájának különböző szögben történő állíthatóságával érik el. Egyes modellek számos kiegészítő opcióval vannak felszerelve, mint például a különböző frekvenciájú rezgés vagy a beépített rádió. A lehetőségek kombinációja teljes és kényelmes pihenést biztosít az embernek. A fűthető fotel különböző mozgásszervi rendellenességek megelőzésére és átfogó kezelésére is szolgálhat.

Fotel relax különböző kivitelben

A mai bútorpiacon olyan sokféle modell, technológia és lehetőség létezik, hogy néha nehéz megérteni a lényegüket és a céljukat. Mi azonban segítünk megérteni, miről is szólnak a bútorbemutatók, mi áll a bonyolultnak tűnő kifejezések mögött és milyen tulajdonságokra érdemes odafigyelni a vásárlásnál. Kezdjük a meglehetősen népszerű fotel relax kifejezéssel! Valójában a jelentése egy átalakító mechanizmusra utal, ami egy gomb vagy kar segítségével relaxáló helyzetbe hozza a fotelt.

Ennek során, a lábtartó megemelkedik, a háttámla pedig leereszkedik. A fotel relax így minden varázslat nélkül pihenő székké válik. Vannak mechanikusan vagy elektromosan dönthető változatok. A mechanikus modellek a mechanizmus egyszerűsége miatt árelőnyben vannak az elektromosokhoz képest. Képességeik azonban egyetlen fekvő pozícióra korlátozódnak. Az elektromos fotel relax változatát az ülésbe vagy a kartámaszba épített gombbal, távirányítóval lehet működtetni. Ez lehetővé teszi, hogy a karosszéket a legkényelmesebb pozícióban rögzítsük egy fárasztó munkanap után.