Ismerkedjen meg a kókuszvirág cukorral!

By | 2018. március 8. csütörtök

Kókuszvirág cukor

Az emberek szeretnek egzotikus újdonságokat kipróbálni a gasztronómia terén is. Manapság már mindenhez hozzá lehet jutni itthon is, a kókuszvirág cukor sem extrémen ritka jelenség. Azonban, amiről mi azt hisszük, hogy biztosan valami új hóbortja az élelmiszeriparnak, az lehet a származási helyén egy teljesen megszokott dolog.

Ilyen ez a növény is, hiszen Kelet-Ázsiában már igen régóta fogyasztják. Bizonyára sokunk érdeklődését felkelti, hogy miként is készül a kókuszvirág cukor. A kókuszpálma kinyílatlan virágzatát begyűjtik, vágást ejtenek rajtuk és az ilyenkor kifolyó édes lét begyűjtik, majd kíméletes hőfokon szárítják.

Ezzel a módszerrel az értékes ásványi anyagok, vitaminok nem károsodnak. A kókuszvirág cukor igen gazdag kálium-, magnézium-, cink- és vas, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin forrás. Ez az édesítőszer teljes mértékben szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen. Kiváló a kávék, teák, torták, sütemények és egyéb édességek ízesítéséhez. Bár íze inkább a barna cukorra, nádcukorra hasonlít, mégis remekül lehet karamellizálni, akár a hagyományos kristálycukrot.

A kókuszvirág cukor nemcsak sokoldalú és finom, hanem egészséges is, mivel a glikémiás indexe alacsony, ezért lassúbb a felszívódása és az értékes anyagai miatt, alapvető alapanyaga lehet a természetes és egészséges táplálkozásnak. A kókuszvirág cukor sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, ezért nemcsak egy egzotikuma lesz a konyhának, hanem gazdaságos és értékes alapanyaga is. Bármikor megvásárolható a bulkshop.hu webáruházból.