Hogy egyszerűbb legyen a bojlis bot kiválasztása

By | 2022. szeptember 8. csütörtök

Aki egy kicsit is ért a bojlis horgászathoz, bizonyára tudja, hogy a felszerelés összeállításának egyik legkényesebb részét a bot kiválasztása jelenti. Egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a bojlis bot méretei angolszász mértékegységekkel vannak feltüntetve.

Gyakran még egy haladó vagy mester szintű horgásznak is fejtörést okoz a számolgatás, hát akkor egy kezdőnek, aki még csak az alapokkal van tisztában. Ezért is fordul elő sokszor, hogy a bojlis bot megvételének az eredménye egy nagy melléfogás. Ami pedig szintén nem egyszerűsíti le a keresési folyamatot, hogy a legtöbb horgászboltban sajnos nem tudnak egyértelmű választ adni azokra a kézenfekvő kérdésekre, amikkel kapcsolatban joggal vár a vevő egyértelmű és világos útmutatást. Ugye a bojlis bot felépítése teljes mértékben eltér egy átlagos botétól.

A megszokottól nagyobb, közel 4 méteres bothossz, a hosszú és többnyire csupasz távdobó nyél, a nagyméretű gyűrűk és az elképesztő rugalmasság az, ami szinte egy teljesen más eszközzé varázsolja ezt.