Hazánkban is elterjedtek a dekorfenyő típusok

By | 2016. szeptember 29. csütörtök
Dekorfenyő

Dekorfenyő

Karácsonykor mindenki szeretné megvenni a tökéletes fenyőt, azt a fát, amelyik a legszebben mutat majd a nappaliban, előszobában vagy épp a hálószobában. Sokan azonban a tradicionális változatok helyett a dekorfenyő típusra esküsznek, amelyiknek, természetesen, rengeteg előnye van, amivel sokszor a hagyományos, kivágott fenyők nem rendelkeznek. Sokan azért nem szeretik a kivágott fenyőt, mert azzal igen sokat kell bajlódni, és a befaragás is igen nehézkes lehet, egy időigényes feladat, amire a nagy ünnep előtt senkinek sincs kedve.

Sokszor akár két órát is tarthat ez, főleg akkor, amikor nincsenek megfelelő szerszámok. Ehelyett azt is meg kell említeni, hogy a szállítás is nehézkes lehet, főleg abban az esetben, amikor a vásárlónak nincs kocsija, és akkor villamossal, busszal vagy épp gyalog kell hazavigye a megvásárolt fát. Másik igen kellemetlen negatívum, ami egyáltalán nem jellemző a dekorfenyő fajtára, hogy igen sok lehullott tűlevéllel kell számolni a befaragást követően, amik könnyen az ember talpába szúródhatnak. A legrosszabb talán az, hogy ezt minden évben meg kell ismételni. Nem is csoda, hogy sokan búcsút intettek ennek, teret engedve inkább a sokkal közkedveltebb dekorfenyő típusnak.

Ennek igazán lényeges kvalitása, hogy emiatt senki sem fog szenvedni a tűlevélből kipárolgó anyagok miatt az allergiától. Emellett pedig nem kell számolni azzal, hogy ezen majd temérdek rovarirtó és növényvédő szer maradéka lesz, mint azon fák esetében, amelyek az erdészetekben szabadban nevelkedtek, és gyakran voltak kezelve ilyen anyagokkal. Sőt, ezeken sokszor megfigyelhetők az ízeltlábú lárvák és makacs, ellenálló gombaspórák, amelyeket senki sem szeretne a lakásban látni. Mindez teljes mértékben elfelejthető, hála a dekorfenyő modellnek. Sokan azonban elhatárolódnak ettől, mert azt gondolják, hogy az nem jó minőségű és alig bír ki egy karácsonyt.

Ez azért van, mert kezdetben még a gyenge színvonal és rossz strapabíró jelleg volt jellemző a nem megfelelő gyártási technológiák miatt. Esztétikai szempontból pedig nem volt megnyerő a ritkás kinézet és a nem természetes szín. A mai dekorfenyő szerencsére ezekkel már nem rendelkezik, hiszen jellegzetesen gyönyörű természetes színnel bírnak, reális megjelenéssel és eredeti designnal. Sőt, egyes darabok még rendelkeznek a jól megszokott fenyőillattal is, ami mindenképp segít abban, hogy a lakásban ismét eluralkodjon a sokak által kedvelt illat. A dekorfenyő most igazán kedvező, reális áron vehető meg a hazánkban igen ismert, gyakran látogatott www.szerszamkell.hu online áruházból.