Használt arany fülbevalót is vásárolhat magának

By | 2019. szeptember 20. péntek
használt arany fülbevaló

Használt arany fülbevaló

A fogyasztói társadalomban az dívik, hogy mindenki bemegy a boltba, és megveszi az új, bontatlan termékeket. Van ugyan ennek egy nagyon jó hangulata, az új-illat tényleg fantasztikus, de érdemes egy kicsit távolabbra is tekinteni. Nem lehet mindig újat venni, mert akkor halmokban fognak állni a már birtokba vett, majd idővel elengedett termékek. Egyebek mellett, használt arany fülbevaló is vásárolható, aminek értékéből semmit sem von le az, hogy volt már egy tulajdonosa.

Igen, talán vannak rajta apróbb karcok, sérülések, de ezeket el tudja tűntetni egy ügyes ötvös, vagy egyszerűen elfogadhatjuk, hogy van már egy története, egy életútja annak az ékszernek. Ettől a sajátosságtól szubjektív értelemben értékesebb lehet, mint az új társai, elvégre másvalakinek már örömet okozott.

Valószínűleg nem azért váltak meg tőle, mert már nem szeretik. Talán egyszerű gyakorlati oka van, ami lehet például a stílusváltás. A használt arany fülbevaló révén óvjuk a környezetet is, és segítjük a dolgok körforgását, hiszen ez az élet természetes rendje.