Ha meghibásodik a légkondiban a klímakompresszor csapágy

By | 2019. október 11. péntek
klímakompresszor csapágy

Klímakompresszor csapágy

Nincs is annál kellemesebb érzés, amikor az ember a kinti nagy melegből a légkondicionált otthonába megérkezik. Persze csak akkor lehet örülni ennek, ha a klímával minden rendben van. Ugyanis a szerkezet kuplungjában a klímakompresszor csapágy meghibásodhat, ami miatt nem tud már megfelelően működni a gép.

A kuplung nem mellesleg azért fontos, mert ez kapcsolja össze a motor főtengelyével a kompresszor tengelyét, ha a mágnestekercs jelet kap a vezetőtől, vagy automata klímánál a vezérléstől. Itt az egyik leggyakrabban előforduló gond bizony a csapád kikopása. Ez legtöbbször a túl nagy mechanikai igénybevétel miatt jön létre, ami pedig a nagy sebességű forgással függ össze.

A problémát csakis a klímakompresszor csapágy cseréjével lehet végleg megoldani. A klímakompresszor csapágy mellett, még a mágnestekerccsel is adódhatnak gondok. Szerencsére itt nem csupán a teljes csere jelentheti a a kiutat. Aki nem akarja, hogy a klímakompresszor csapágy vagy mágnestekercs kellékkel baj legyen, az jól jár, ha egészen új kuplungot vásárol.