Gyermekszemészeti magánrendelés: tényleg megéri?

By | 2022. február 4. péntek

A gyermekek látása és a szemük anatómiája rengeteget változik a fejlődésük során. Mivel a kicsik még nem panaszkodnak az esetleges zavarokkal kapcsolatban, ezért a szülőkön a felelősség, hogy észrevegyék az árulkodó jeleket. Több előnye is van a gyermekszemészeti magánrendelésnek. Érthető, hogy senki sem szeret azonnal a dokihoz rohanni, mivel még felnőttként is sokan tartanak az orvosoktól egy régi trauma vagy zsigeri félelem miatt.

A kicsik szintén idegennek érzik az ilyen szituációkat, viszont a Budai Szemészeti Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek egyfajta játékos feladatként éljék meg a vizsgálatot. Természetesen ezek az átfogó vizsgálatok teljes mértékben fájdalommentesek, a különféle műszerek segítségével. Ezek gyakran feltárnak már létező, de számos esetben előrevetíthetnek már kialakulóban lévő problémát. Természetesen a kellemes közeg megteremtése során a szülőre is fontos feladat hárul. A gyermekek egy szemészeti vizsgálatra készülő mackó történetével ismerkedhetnek meg és készülhetnek fel a találkozásra.

Ez a játékos felvezetés sokat segít a vizsgálatok elvégzése során. Az eddigi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy ezáltal a kicsik sokkal együttműködőbbek és nyitottabbakká váltak. Amennyiben egy pedagógiai végzetséggel rendelkező személy tanácsolja a szemészeti vizsgálatot, ez esetben szinte biztosan valamilyen probléma áll fenn, ami egyértelműen kimutatásra kerül a vizsgálatok során. Ilyenkor nem árt előzőleg, a találkozás előtt felkészíteni a gyermekeket.

Megeshet, hogy ezt követően szemüveget kell viselniük vagy szükségessé válthat a tapaszolás. A kisebbek vizsgálata esetén, az objektív módszerek számítanak beváltnak, míg a nagyobbak, akik már tudnak beszélni, a szubjektív módszerekkel történő vizsgálatok kerülnek alkalmazásra. A weboldalon részletes listát találhatunk azokról a problémákról, amelyeken segíthet a Budai Szemészeti Központ, a korcsoportra szabott vizsgálatok során. Ezt követően már nincs más tennivalónk, mint időpontot foglalni, ami szintén lehetséges a weboldalon keresztül és a kapcsolatfelvételt követően.