Gyerekülés kiválasztásának a módja

By | 2016. január 8. péntek
Milyen a jó gyerekülés?

Milyen a jó gyerekülés?

Amikor gyerekekről van szó, akkor mindenből a legjobbat szeretnénk megadni számukra. De mit jelent a legjobb, például a gyerekülés esetén? A legszebb, legkényelmesebb vagy esetleg a legdrágább? Valójában egyik sem. Az ideális ülés fogalmát a gyerekülés tesztek határozták meg, amit a biztonság, az ergonomikus kialakítás, a káros anyag felhasználás mértéke és a kidolgozás együtteseként kell értelmezni.

Ezen szempontokat veszi figyelembe Európa két nemzetközileg elismert tesztje is, a német ADAC és az osztrák ÖAMTC. Mielőtt valaki gyerekülés vásárlását tervezné, mindenképpen érdemes átböngészni az ADAC vagy az ÖAMTC által kiadott listát, amin minden forgalomban lévő modell értékelése megtalálható.

Ha pedig már csak dönteni kellene két-három kiválasztott termék közül, akkor is jó segítségül hívni a szakértők véleményét, mivel így objektíven hasonlíthatjuk össze az üléseket. Azonban fontos tudni, hogy a gyerekülés esetében, a végső minősítés csak két tényező, a biztonság és az ergonómia alapján születik meg, így ha számunkra lényeges kérdés a kidolgozás és a káros anyag tartalom, akkor ajánlott a részletes listát is figyelembe venni.