Gluténmentes liszt kenyérhez és süteményekhez

By | 2015. április 23. csütörtök
Gluténmentes liszt

Gluténmentes liszt

A liszt a különféle gabonafélékből darálással készített őrlemény. A héjeltávolítás során nyert finom szemcsézetű termék kiváló választás tészták, sütemények és pékáruk készítésénél is. A gluténmentes liszt az érzékenyek számára nagyon jó döntés, hiszen a gluténallergia egy igen komoly gyulladást tud eredményezni a szervezetben. Bizonyára mindenki hallott már a lisztérzékenységről. Aki érzékeny és glutént fogyaszt, annál két év eltelte után kialakulhat egy kisebb mértékű bélgyulladás, melyet megfelelő kezeléssel és diétával rövid idő alatt helyre lehet hozni.

A ceoliak nevezetű betegség bármely életkorban elkezdődhet. Ez a megbetegedés a búzafehérjében megtalálható glutén miatt alakul ki. A vékonybélben kialakult gyulladás csökkenti a tápanyag felszívódását és a vitaminok feldolgozását. Nagyon fontos megérteni, hogy mi az az összetevő a gabonákban, mely érzékenységhez vezet. A lisztérzékenység az emésztőrendszer problémája, amely a vékonybél károsodásából ered. A gluténmentes liszt fogyasztása természetesen képes kezelni a betegséget, illetve az emésztése is könnyebb.