Gerinc gyógytorna Budapesten: milyen gyakorlatok segíthetnek gerincfájdalom ellen?

By | 2022. április 7. csütörtök
Gyógytornászom magánrendelő

Gyógytornászom magánrendelő

A test arra született és alakult ki, hogy rendszeresen használva legyen. Gyakori tévképzet, hogy amikor valami fáj, de annak nincs konkrét oka, például sérülés vagy húzódás formájában, akkor tovább kell pihentetni. Sok esetben ugyanis pontosan amiatt jelentkezik a kellemetlen érzés, mert az nincs megfelelőn megterhelve. A gerinccel kapcsolatos panaszok lényeges része is idesorolható. Az elmúlt évtizedekben alaposan átalakult a munkavégzések formája.

Mennyire érdekes az, hogy amíg régebben a nehéz fizikai munkát végző emberek többsége jó erőnlétnek örvendet, addig a modern kor embere majdnem teljesen mellőzi a megerőltetést, mégis olyan jellegű panaszokkal küzd, amivel elődei nem. A megfigyelések és kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a magzásszegény életmódra, az ülésből eredő rossz testtartásra vezethető vissza mindez. Ebből fakadóan, a hatékony tornagyakorlatokkal ellensúlyozható a probléma. A Gyógytornászom magánrendelő gerincfájdalom kezelésében is tud segíteni pácienseinek (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.).

Erre egyre több igény mutatkozik. Legyen az gerinc- vagy nyaki porckorong sérv, esetleg izom és ízületi letapadások kezelése, mindezekre nyílik mód. A megelőzés bár fontos, de sokan vannak, akik csak későn kapnak észbe és akkor akarnak cselekedni, amikor már nagy a baj. A megfelelő gyakorlatokkal még a műtét is elkerülhető, ami egyértelműen jó hír. Az internet tele van jobbnál-jobb ötletekkel, tanácsokkal, videókkal és programokkal, amelyek sokat tudnak segíteni akkor, ha még nincs panasz.

Ellenben, amikor már krónikussá vált a fájdalom, akkor megéri profi szakemberhez fordulni. A Gyógytornászom munkatársai örömmel várják bárki jelentkezését. Az alapos felmérést követően, személyre szabott mozdulatsorokat dolgoznak ki, amelyek specifikusan hatnak a sérülésekre és azok jobbulását szolgálja. Nincs tehát olyan torna, ami mindenkinek egyformán segít, mert minden szervezet és betegség más, amit specifikusan kezelnek a szakemberek. Ha rendszeresen jelentkezik a gerincfájdalom, akkor nem szabad tovább vesztegetni az időt.