Fogyasztóvédelmi referens képzés? Csak NFH engedéllyel!

By | 2014. május 19. hétfő
Fogyasztóvédelmi referens

Fogyasztóvédelmi referens

A fogyasztóvédelmi törvény előírásai szerint 2014. február 1-jétől egyes vállalkozások részére kötelező a fogyasztóvédelmi referens alkalmazása. A vonatkozó jogszabályok pontosan meghatározzák, hogy mely vállalkozások tartoznak az említett körbe, ám az sem mindegy, hogy a szakmát választók melyik szolgáltató mellett döntenek, ha a képzés feltételeinek teljesítéséről van szó.

A Lakatos, Köves és Társai Adó- és Vezetési Tanácsadó Zrt.-t a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság március 19-én vette fel a fogyasztóvédelmi referensek oktatására jogosult cégek névjegyzékébe. Az adótanácsadó cég a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi iroda (http://www.lakatoskoves.hu/) cégcsoportjába tartozik.

A terület egyébként kiemelt jelentőséggel bír napjainkban, hiszen nem csak a vállalkozások érdeke a fogyasztóvédelmi szemlélet megalapozása, és annak részletekbe menő elmélyítése, hanem vásárlóként, ügyfélként szinte minden piacon mozgóé. A fogyasztóvédelmi referens alkalmazása az érintett vállalkozásoknál lehetővé teszi majd, hogy a jogkövető magatartás e területen is még teljesebben tudjon érvényesülni, ezzel egy sor kellemetlen szituációt elkerülvén.

Fontos, hogy a jogszabályban megjelölt vállalkozások alkalmazottai tisztában legyenek a fogyasztóvédelmi tárgyú tudnivalókkal, oktatásuk tehát az említett szakma képviselőjére hárul majd a jövőben. További feladatai lesznek a hatósággal való kapcsolattartás, a békéltető testületekkel és a felmerült ügyekkel kapcsolatos ügyintézés, és más állami szervekkel történő kommunikácó. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda neve, és szakmai felkészültsége garanciát jelent arra, hogy az NFH engedéllyel végzett fogyasztóvédelmi referens képzés az elvárt színvonalon történik majd  az oktatásra jogosult cégnél.