Elengedhetetlen alapanyag a homok

By | 2021. augusztus 16. hétfő
homok

Homok

Amikor építkezésre kerül a sor, akkor van egy olyan alapanyag, ami nélkül szinte teljesen elképzelhetetlen minden nagyobb művelet. Voltaképpen azt is mondhatnánk, hogy a kőművesnek jó barátja a homok, hiszen ebből tud fantasztikus dolgokat teremteni. Némi vízzel és cementtel összekeverve falazásra, vakolásra, padlók kiegyenlítésre egyaránt bevethető.

Természetesen itt még nincs vége a sornak. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy a homok kifejezetten csak ilyen céllal használható fel, mert valójában a lakás körül, de még a kertben is sok esetben vehető igénybe. A nagyon kötött talajok fellazítására ugyanúgy alkalmas, mint töltésnek.

A játszóterek alját is gyakran töltik fel vele, mert jól elnyeli az ütődéseket, könnyedén lehet benne ásni, amit a kicsik kimondottan szeretnek. Szemcseösszetételét tekintve a 0,003 és 2 mm közötti tartomány illethető homok néven. Természetesen ezen belül is vannak durvább és finomabb homok frakciók, amit a kirostálás során nyerünk. A kontener-rendeles.info weboldalon igény szerint válogathatunk és a kedvező árak is biztosítottak.