Chafing bérléssel már csak távoli emlék marad a kihűlt étel

By | 2020. február 21. péntek
Chafing bérlés

Chafing bérlés

A felszolgált étel, legyen az bármilyen, minden rendezvény kiemelt pontja. Ám hiába a tökéletes szakács, a profi felszolgálás és a finom étel, ha az nem megfelelő hőmérsékletű. Szerencsére van egy nagyon egyszerű megoldás! Chafing bérléssel már csak távoli emlék marad a kihűlt étel. A profi cateringesek már pontosan tudják, hogy a büféasztal meglétekor ez az egyik kötelező elem, ami nemcsak roppant praktikus is, de látványnak sem utolsó.

Az eszköz fő feladata, hogy az ételt a parti végéig ugyanazon a hőmérsékleten tartsa, legyen szó csupán néhány óráról vagy éppen fél napról. A modern és elegáns tálalóeszköz arról is gondoskodik, hogy a finom illatok ne vonzzák oda a rettenetesen bosszantó legyeket és muslicákat, amelyek a kerti parti esetén sajnos óhatatlanul is arra nyüzsögnek, hátha még érzik is, hogy van mit fogyasztani. Mivel különböző típusú chafinget léteznek, ezért nem árt velük megismerkedni, hogy tudja, milyen típusú ételhez melyik szükséges.

A formájukat tekintve talán a leveseknek készült változat a legfelismerhetőbb, mivel nagyjából úgy néz ki, mint egy nagyon szép kondér. A másik típus a kör alakú változat, amiben köreteket és desszerteket szokás kínálni, míg a téglalap kialakítású szokta tartalmazni a főfogásokat, ami lehet bármilyen sült vagy éppen egytálétel. A fedőt tekintve is három megoldást különböztetünk meg, amit persze az is befolyásol, hogy milyen az alap. Az úgynevezett roll-top igen népszerű megoldás, amikor a fedő 90 fokban nyitható majd egy laza mozdulattal vissza is zárható.

Nagy előnye, hogy a fedő rögzítve van az alaphoz, így nem szükséges azt az abroszon elhelyezni, ami ennek köszönhetően sokkal tovább marad szép, csepp- és ételmaradékoktól mentes. Ezzel szemben, a leemelhető fedő nem képes erre, azonban nagy előnye, hogy kedvezőbb árú. Az utolsó variáció esetében zsanérok gondoskodnak arról, hogy a fedő hátrabillenthető legyen. Bármelyik modell alkalmazása nagyon egyszerű, ezért nem okoz nagy meglepetést a tény, hogy igen népszerű tétel.