A barátcserje hatása régóta ismert

By | 2017. július 26. szerda

Barátcserje hatása

Ezt a gyógynövényt elsősorban hormonális zavarok kezelésére használják. A barátcserje hatása fokozza a termékenységet, csökkenti a meddőség kialakulását, a menstruációs zavarokat és a klimaxos panaszokat is enyhíti. Nagyon sok biológiailag aktív anyag található meg benne.

Tartalmaz flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat is. Tabletta formájában is tökéletes, amit beszerezhet a gyógyszertárakban. Elég sok probléma kezelésére ajánlják. Idesorolható többek között a PCOS, a pajzsmirigy autoimmun gyulladás, a menstruációs zavar, a depresszió, de kóros elhízás esetén is kiváló megoldás.

A barátcserje hatása több ezer éve ismert a tradicionális gyógyászatban. A barátcserje ősszel és tavasszal telepíthető, mivel szinte mindenféle talajon megél. Mivel mutatós, így elég sokan díszcserjének ültetik. A barátcserje hatása az agyalapi mirigy működésére irányul. Az E-vitamin, valamint antioxidáns tartalma kiemelkedő.

Védi a sejteket és a szöveteket, képes az oxidatív stresszt csökkenteni. Persze a mio-inozitol is rengeteg kedvező tulajdonsággal bír. A B-vitamin családjába tartozik ez a vegyület, viszont természetes formában is megtalálható, például a gyümölcsökben, zöldségekben, illetve a magvakban. A cukorbetegség kezelésében is fontos szerepe van, ráadásul csökkenti az inzulinrezisztenciát.

Ennek köszönhetően, a menstruációs ciklus javul és könnyebben bekövetkezik a terhesség. A mio-inozitol szelénnel együtt alkalmazva a pajzsmirigy gyulladást is gyengíti. Jótékony összetevőinek köszönhetően, segíti a hormonműködés egyensúlyának beállítását. Ekkor a sejtek inzulin felismerő tulajdonsága sokat javul, a vérben található cukor szintje pedig normalizálódik.

A mio-inozitol a zsírtöbblet csökkentésében is szerephez jut, így a közérzete sokkal jobb lesz, valamint még az önbizalma is megnő, ha néhány kilótól megszabadul majd. Ha elkezd ilyen komplex termékeket szedni, mint a mio-inozitol, akkor mindenképp figyeljen oda az étkezésekre, hogy mit és mikor eszik! A mozgást sem szabad elhanyagolni, mivel ezzel egészségesebb, energikusabb lehet!