Az unit-linked életbiztosítás adózása: tudnivalók biztosítás kötés előtt

By | 2022. október 17. hétfő
Grantis unit-linked életbiztosítás

Grantis unit-linked életbiztosítás

A megtakarításoknak többféle formája létezik. Ezek között mindenki igény szerint válogathat. Különösen nem kell ecsetelni, hogy miért jó félretenni, de azért érdemes ezt kicsit körüljárni. Sokan vannak, akik olyan életvitelben nőnek fel, ahol mindig van megfelelő mértékű bevétel. Ilyen helyzetben nincs jóformán semmi gond az igények kielégítése terén. A probléma általában olyankor következik be, amikor a dolgok megváltoznak egy recesszió vagy gazdasági összeomlás következtében és a pénzalapok elapadnak teljes egészükben.

Ekkor jön a kétségbeesés, mert ha most nincs, akkor mi lesz sok év múlva? Tény, hogy nem lehet kiszámítani, mit hoz magával a jövő, de van esély felkészülni erre. Amikor rendelkezésre áll megfelelő összeg, akkor azt megéri okosan kezelni és félretenni, hogy így lehessen abból élni, amikor nincs más bevétel. Az állami nyugdíjrendszer elég rossz állapotban van és aki most éli világát néhány évtized múlva már nem biztos, hogy ki tudja venni abból, ami neki járna.

De mit lehet akkor tenni? Muszáj megtanulni takarékoskodni! Ennek sokféle formája van. A Grantis unit-linked életbiztosítás remek lehetőséget kínál, amire megéri lecsapni. A megtakarításra alapozott életbiztosítás lényege, hogy bár halál esetén is van visszatérítés a kedvezményezettek részére, amennyiben az mégis lejárna, a meghatározott idő után, akkor egy összegben kapja meg a tulajdonos. Az unit-linked életbiztosítás lényege, hogy kicsit nagyobb kockázattal jár, amiből adódóan magasabb hozampotenciállal bír.

A pénzből vett kötvények személyre szabottan válaszhatóak ki és egy alapkezelő végzi a további befektetési tevékenységet. A befizetés több bontásban történhet havi, negyedéves vagy éves jelleggel. Érdemes kicsit az adózásra is kitérni. Fontos tudni, hogy ezzel a résszel csak akkor kell foglalkozni, amikor a lejárat előtt lesz megszakítva a biztosítás. Amennyiben az végigfut, akkor nincs plusz költség, amivel számolni kellene. Mivel az értékek biztosítástól függően változnak, ezért megéri részletesen utánajárni ennek a grantis.hu weboldalon és adott esetben tanácsot kérni a témában jártas szakemberektől.