Az önjáró benzines fűnyíró megkönnyíti a pázsit karbantartását

By | 2021. október 25. hétfő

A házkörüli pázsit karbantartása megoldható egyszerű berendezésekkel is, de amennyiben nagyobb területről van szó, az ezekkel végzett munkavégzési idő elhúzódhat és nem is könnyű sokáig tologatni a gépet. Ilyen esetekben jelent optimális megoldást egy önjáró benzines fűnyíró beszerzése, ami egyrészt gyorsabban vágja a füvet, másrészt pedig nem kell állandóan mellette lenni, kifáradni. Ennek az utóbbi szempontnak a jelentősége leginkább a lejtős, egyenetlen terepen való munka esetén mutatkozik meg igazán.

Természetesen rendelkezik ergonomikus kialakítású fogantyúval az önjáró benzines fűnyíró is, de ez csak a használaton kívüli helyváltoztatás céljára vagy a raktárba történő betolásra van szánva. Az ilyen gépek jellemzően nagyteljesítményű, négyütemű motorokkal vannak ellátva, könnyedén elbánnak a durvább szálú növényzettel is. A berendezésnek futóművel ellátott kerekei vannak, amelyeket a motor működtet. A multifunkciós önjáró benzines fűnyíró begyűjti a füvet, de alkalmazható mulcsozásra is.

A levegő szárító gép beiktatása a rendszerbe megoldja a kondenzációs problémákat

A kompresszorok felhasználása igen széles, de a belőlük kijövő préslevegő mindig a környezeti hőmérséklet felett van és ez kondenzátum képződéshez vezet, ami nemkívánatos hatásokat vált ki. Ennek elkerülése érdekében, ajánlott a sűrítési folyamatot elvégző berendezés mellé a levegő szárító telepítése. A gép feladata, hogy hűtőkompresszor és hermetikusan lezárt hűtő aggregát segítségével a hőmérsékletet annak harmatpontjára, vagyis 3 Celsius fokra hűtse. Ennek következtében a nedvesség legnagyobb része kiválasztásra és elvezetésre kerül.

Az optimális minőségi levegő szárító gyártásával több neves cég is foglalkozik, mint amilyen a Comprag és a Worthington. Ezeknek a termékei beszerezhetőek a legbolt.hu webáruházban azzal, hogy az árak az alkalmazási területtől és feltételeitől függnek. Minden esetben ajánlott célzott tanácsot és árajánlatot kérni a webshop munkatársaitól, mivel a levegő szárító berendezések teljesítménye igen különböző lehet és nem mindegy, hogy milyen munkaterületen melyik kerül beállításra.