Az építési CSOK elindíthat az otthonteremtés útján

By | 2016. június 28. kedd
Építési CSOK

Építési CSOK

Kisgyermekes családok ingatlanhoz jutásához remek lehetőséget nyújt a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. Az építési CSOK a gyermekek számától és az építendő, vásárolandó lakás vagy ház méreteitől függően, jelentős nem visszatérítendő kedvezményhez juttathatják a családot, ami akár döntő szempont is lehet az otthonteremtésben.

Jelenleg a maximális igényelhető összeg 10 millió Forint, ami mellett a 3 gyermekes családok újabb 10 millió Forint összegű 3%-os hitelre is jogosultak. Természetesen a támogatás feltételekhez szabott, amiken ugyan a 2016-os törvénymódosítások sokat enyhítettek, de így is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azon részletekkel, amelyek jogosulttá tesznek az építési CSOK igénylésére.

Mindenképpen érdemes szakértő segítséget kérni, hogy megtudhassuk mik a lehetőségeink és esetleg azok a szempontok, ami miatt jelenleg nem felelünk meg az előírásoknak. Példának okáért, a jelzalog.com weboldalon a pillanatnyi helyzetünk megadásával és az építési CSOK kalkulátor segítségével megtudhatjuk a pontos támogatási összeget, de amennyiben nem kapunk pozitív eredményt, akkor szakértői véleményt is kérhetünk a probléma megoldásához.