Az életbiztosítás fogalma nem mindenkinek egyértelmű

By | 2023. február 10. péntek
Grantis életbiztosítás

Grantis életbiztosítás

A jól fizető munkahely igazi kincs, amit fontos megbecsülni. Bármennyire is menjen jól, attól még nem tudható előre, hogy mit hoz a jövő, ezért megéri okosan gondolkodni. Váratlan beleset, haláleset komolyan összetörhet az amúgy jól működő családot. Gondolj bele, ha van 2 gyermeked és mindkettőtök fizetésére szükség van a költségek fedezésére! Fiatalon, de még középkorúan sem gondol arra senki, hogy a másikkal valami baj történik hirtelen, de mégis közbejöhet valami.

Egy halálesetre szóló életbiztosítás jelentős költségfedezettel jár, ami a személy értékét meg sem közelíti semmilyen szinten, de segít az átmeneti időszak rendezésében, esetleg hitelek végleges törlesztésében, ami nagy terhet vesz le a család válláról. A Grantis életbiztosítás részletes ismertetőjében minden részletről tájékozódhatsz. A kockázati konstrukciókon túl, vannak olyan egyéb lehetőségek, amelyek például a megtakarításra adnak esélyt.

Ha van plusz bevételed, amit nem akarsz a bankba tenni, de a kötvényvásárláshoz sem értesz magas szinten, akkor a megtakarítási életbiztosítással jó eredményt érhetsz el. A befizetések időpontja és a pontos költségek mérete személyre szabható. A vegyes rendszerek egyszerre tartalmazzák mindkét opciót, ami kiterjed a halálesetekre ugyanúgy. A befektetési egységekhez kötött konstrukcióval pedig a hozam maximalizálható, de sajnos itt a kockázat is magasabb. Minél hosszabb az időtartam, annál jobb eredmények érhetőek el az életbiztosítások terén a megtakarítással.

Nem éri meg elszalasztanod a lehetőséget, ugyanis a befektetések révén a visszatérítések alkalmával jársz igazán jól, aminek a határideje akár több évtizedre kitolható. A Grantis életbiztosítás kínálata jó néhány pénzintézetre kiterjed. A saját fejlesztésű kalkulátorokkal előreláthatóak a hozamok és a kifizetések mértéke. Ezek ismeretében eldöntheted, melyik típus felé szeretnél inkább orientálódni. Az életbiztosítás tehát többet nyújt, mint elsőre gondolnád és ha okosan kalkulálod a befizetéseket, akkor 10-15 év múlva jelentős összeg ütheti a markod.