Az amerikai ablak praktikus tulajdonságai

By | 2017. április 24. hétfő

Amerikai ablak

Kisebb lakások esetén nagyon fontosak a helytakarékos megoldások. Az amerikai ablak letisztultan néz ki, mindemellett még kifejezetten praktikus is. Hazánkban sajnos kevesen ismerik ezt a megoldást. Ez az ablaktípus, amit feltolva lehet kinyitni, de olyan modell is létezik, amelyik oldalra tolható el. Egy hagyományos ablakszárnynak szüksége van a helyre, hogy kinyitható legyen és ne ütközzön bele semmibe.

A régebbi ablakoknál gyakran előfordult sajnos, hogy egy hirtelen huzat alkalmával még be is csapódtak és utána szedegethettük bosszúsan az üvegszilánkokat. Az amerikai ablakkal ezek a szituációk nem fordulhatnak elő, sőt, még az sem, hogy a nyakunkra csukódik, amikor kihajolunk rajta.

Azért léteznek manapság már olyan modern megoldások, amelyek ennek a lehetőségét teljesen kizárják 2db acéltekercs ellensúlynak köszönhetően. Az olyan konyhákba is beépíthető, amelyek egybe vannak nyitva a nappalival. Így a konyhapultot és a nappalit ez választja el, ha szükség van rá és meggátolja, hogy főzés közben étel, illat lengje be a helyiséget.