Alkoss kötésminták segítségével!

By | 2021. október 28. csütörtök
kötés minták

Kötés minták

A mai kötési módszer valószínűleg Arábiából ered, ahol leginkább harisnyákat készítettek ezzel a folyamattal. A kézi kötés a kötőgép feltalálása előtt üzemi tevékenység volt, mára viszont leginkább hobbi. Sokan vágnak bele stresszoldó tevékenységként, de nem mindenkinek van patronálója a kezdéshez, ezért megfelelő erősítések a kötés minták. Az internetes weboldalakon sok ilyen található, amelyek leírják a folyamatot részletesen.

Felszerelés kevés kell, csak egy pár kötőtű és a fonal fontos, aztán bele is vághatunk. A kötés minták alapján bármit el tudunk készíteni, de elsőre ne álljunk neki egy gazdagon mintázott pulóvernek, hanem inkább kezdjük valami könnyebbel.

Ha megvan az alaptechnika, akkor neki lehet fogni egy picit komolyabb dolognak, aztán végül a kezeid szinte maguktól fognak mozogni. A kötésminták mellett találhatóak alapvető rövidítések, amelyek irányítanak, mint például az „lsz” ami a láncszemet jelenti, vagy az „rp” aminek a jelentése rövid pálca. Ha úgy érzed belevágnál, kezdd azzal, hogy válaszd ki a kötés minták közül azt, amelyikkel alkotnál.