A zero waste mosás könnyen elérhető

By | 2022. december 4. vasárnap

A mosás talán az egyik legtöbb vegyszerrel és csomagolási hulladékkal járó tevékenység a háztartásban. A sok csodás eredménnyel kecsegtető szintetikus anyagokkal teli mosószerek és öblítők azonban az élővilágot mérgezik. Ezzel szemben, a zero waste mosás ugyanolyan tisztaságot tesz lehetővé, sokkal kíméletesebben.

Teljesen természetes, növényi alapanyagokból állnak, amelyek gyorsan és egyszerűen lebomlanak a természetben. Nem okoznak felesleges terhelést a környezetnek. Sokan meglepődnek, hogy milyen hatékony tud lenni a zero waste mosás. Cserébe pedig nem kell sokkal több energiát belefektetni a mosások során. Ugyanaz a tisztaság és puhaság érhető el ruhák terén ezekkel a növényi termékekkel is.

A zero waste mosás esetén sem kell lemondani az illatos ruhákról, hiszen az öblítő is egyszerűen helyettesíthető. Az öblítő rekeszbe csepegtetett ecet vagy citromsav és illóolaj, esetleg mosóparfüm használatával elképesztően hosszú ideig illatozó ruhákat kaphatunk végeredményül. Az ecet segít a mosógép tisztán tartásában is.