A rollerezés térhódítása elképesztő!

By | 2022. november 22. kedd
rollerezés

Rollerezés

Manapság már számos különleges és modern közlekedési eszköz közül válogathatunk. Talán az egyik legnépszerűbb a rollerezés, aminek több különféle fajtájával találkozhatunk a városok utcáin.

Vannak elektromos modellek is szép számmal, de egyesek még mindig a hagyományos, csakis lábbal meghajtható változatokat részesítik előnyben. Mindenképpen hatékony eszközről van szó, hiszen gyorsan lehet vele haladni a városi forgatagban, még csúcsforgalom idején is. Könnyen magunkkal vihetjük a metróra, villamosra, trolira, buszra, vonatra is. Nem szennyezzük vele a környezetet.

Karbantartása is egyszerű és korántsem mondható költségesnek, így ha elég sokat használjuk, gyorsan vissza tudjuk spórolni a vételárát. Egészségügyi szempontból is jó választás a rollerezés, hiszen kényelmes mozgásforma, amit még az idősebb korcsoportok is biztonsággal használhatnak. Az óvatosságot illetően, itt is nagyon körültekintőnek kell lennünk, hiszen szinte zajtalanul hasíthatunk relatív nagy sebességgel és a többi közlekedőnek ezáltal nehézségeket okozhatunk.

Emiatt, vagyis a saját és a többi lakosnak a biztonsága érdekében, soha ne guruljunk és váltsunk irányt esztelenül! A rollerezés KRESZ-szabályozása még mindig várat magára, pedig már nagyon időszerű volna, mivel több ezren használják nap mint nap. Alapjáraton a járdán kellene történnie a rollerezésnek, viszont az elektromos, önmeghajtó változatok már ahhoz is túl gyorsak és veszélyesek. A legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra és persze a környezetünkre!