A pontyhorgászat tavasszal indul

By | 2016. január 29. péntek
A tavaszi pontyhorgászat jó fogást ígér

A tavaszi pontyhorgászat jó fogást ígér

A tél elmúlásával beindul a szezonja a pecázásnak. Igaz, hogy télen is lehet próbálkozni és aránylag nagy sikerrel, mert a ragadozóhalak nem alszanak, de a pontyhorgászat inkább a kellemes meleg időhöz köthető. A növény- és törmelékevő halak életciklusa a vízmelegedést követően indul be igazán.

Mivel minden hal hidegvérű, ami azt jelenti, hogy a környezetük hőmérséklete szabályozza a testük hőmérsékletét, ezért a tavasz beköszöntésével egyre aktívabbak és falánkabbak lesznek. Szükség is van a nagy étvágyra, hiszen vissza kell pótolják azt az energiamennyiséget, amit a hosszú tél alatt elhasználtak. Ilyen időszakban és ősszel szintén nagyon falánkak tudnak lenni a halacskák.

A nagy forróságok nem kecsegtetnek nagy kapással, mert a túl meleg sem kedvez a számukra. A pontyhorgászat szezonjai inkább tavasszal, kora és késő nyáron valamint ősszel éri el a tetőpontját. Persze a tavaszi időszakban is ki kell hagyni azt, amikor a halak ívnak, hogy tudják biztosítani a jövő generációit a horgászok számára.