A nyomozóhatóságok szigorúan fellépnek a vesztegetés ellen

By | 2016. április 30. szombat
A nyomozóhatóságok szigorúan fellépnek a vesztegetés ellen

A nyomozóhatóságok szigorúan fellépnek a vesztegetés ellen

Aki adott vagy kapott már csúszópénzt, vagy finomabban mondva fizetés kiegészítést azért, hogy kedvezőbb eljárásban részesüljön, az tudatosan, vagy sem, bűncselekményt követett el. Amikor ez történik, az jogi értelemben vesztegetés. Akár felajánlja, akár kapja, a törvények szerint ez bűncselekmény.

A törvény szerint az, aki hivatalos személyt bármilyen előnnyel befolyásolni igyekszik döntése meghozatalában, az hivatali vesztegetést követ el. A nyomozóhatóságok szigorúan fellépnek az ilyen cselekményekkel szemben. Nem árt tudni, hogy ez a cselekmény már akkor is bűncselekménynek minősül, ha azt nem fogadja el a megvesztegetni szándékozott személy.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján erről egy szemléletes példát is olvashat. Ha Önt vagy hozzátartozóját ilyen cselekmény elkövetésével vádolják meg, akkor a védekezését beszélje meg egy büntetőügyekben jártas ügyvéddel. Erre még a legelső vallomástétel előtt érdemes sort keríteni, hiszen az is lehetséges, hogy egy elhibázott vallomással csak ront a helyzetén.

Igyekezzen a legjobb stratégiával védekezni. Először mérje fel a lehetőségeit, hiszen egy tapasztalt ügyvéd számos módját ismeri a védekezésnek. Csak akkor fogja javasolni, hogy ismerje be a vesztegetés elkövetését, ha úgy látja, hogy ez a legkedvezőbb az Ön számára.