A körszakáll továbbra is az egyik legnépszerűbb szakáll fazon

By | 2022. február 7. hétfő
10 tuti szakáll fazon

10 tuti szakáll fazon

A férfiak 3 fő okból viseltek szakállt, a melegségért, a megfélemlítésért és a védelemért. Az egyiptomiak kultúrájában viszont a magas pozíció jelképe volt. Ma már leginkább a divatos megjelenés érdekében növesztenek arcszőrzetet az urak, azonban nem mindegy, hogy ez milyen formára van igazítva. Az A76 szerint a körszakáll továbbra is része a TOP 10 tuti szakáll fazon listának. Viszont ez a szakálltípus nem mindenkinek áll jól, ezért érdemes minden esetben kikérni a borbély véleményét. Az A76 barber shopban dolgozó szakemberek segítenek a választásban és szakszerűen, kiváló eredménnyel meg is formázzák.

A körszakáll leginkább az ügyvédek és orvosok körében volt népszerű a 70-es években, majd fokozatosan egyre populárisabb lett minden korosztálynál. Voltaképpen annak köszönhető ez, hogy egy rendkívül vonzó, férfias fazon. A bajusz és a kecskeszakáll együttesét jelenti, ahol a kettő összeérve egy kört alkot. Mivel a körszakáll forma erőteljesen kiemeli az alsó arcrészt, ezért nagyon fontos, hogy csak akkor válassza valaki ezt a fazont, hogyha a vonásaihoz illik.

Itt meg kell jegyezni, hogy célszerű folyamatosan rendben tartani ezt az arcszőrzet formát, mert csak akkor fog igazán jól kinézni. Ahhoz, hogy teljesen megtartsa a kontrasztos hatását, 2-3 naponta borotválni kell. Sok férfi gondolja, hogy ez számára nehéz művelet és el kell mondani, hogy nem tévednek nagyot. Viszont az A76 barber shop borbély lányainak ez egyszerű rutinfeladat, pillanatok alatt elvégzik a formázást.

Hollywoodi sztárok körében is kedvelt viselet a körszakáll, például Leonardo Di Caprio és Brad Pitt is ilyet visel. A fazon nagyon jól mutat az ovális és a kerek arcformán, de ugyanakkor kitűnő választás a gyémánt, a szív és a hosszúkás arcformával rendelkező uraknak is. Viszont nem ajánlják a körszakállat a szakemberek a keskeny, hegyes állra, mert optikailag megnyújtaná. Az említett barber shopba megéri ellátogatnia akkor is, ha más formájú szakállt szeretne vágatni, illetve a hölgyek a hajvágásban is jeleskednek.