A kondenzációs gázkazán karbantartása mindenképp szakértő feladata

By | 2022. október 7. péntek
kondenzációs gázkazán karbantartása

Kondenzációs gázkazán karbantartása

A Fűtésrevital nevet viselő vállalat leginkább kazánjavítást végző szervizként tevékenykedik, de a fűtési rendszer más elemeit is szereli. A kondenzációs gázkazán karbantartása speciális tudást és felszerelést igényel, házilag nem végezhető el. Maga a karbantartás folyamata komplex, magába foglalja az égősor portalanítását, az égőtér és a hőcserélő szennyeződés mentesítését, a rendszer átmosását, a kazántest koromtalanítását, a vízkőmentesítést, a helyszíni savazást, az esetleges vízfolyások ellenőrzését.

A kondenzációs gázkazán karbantartása folyamán sor kerül szén-monoxid és gázszivárgás mérésre, a kondenzvíz elvezető szifon tisztítására, a tágulási kiegyenlítő tartály nyomásellenőrzésére és gond esetén levegőpótlására, általános nyomásellenőrzésre, fűtésfeltöltésre, optimális nyomás beállítására, utántöltésre, végül próbaüzemre. Már a szükséges munkafolyamatok felsorolása alapján is egyértelmű, hogy a kondenzációs gázkazán karbantartása mindenképp komoly szakértelmet és felszereltséget igényel.

A padlófűtés karbantartása megóvja a rendszert a komolyabb károsodásoktól

Még a leginkább profi módon és minőségi elemekből összeállított fűtési rendszerek is időnként javításra szorulnak. Különösen fontos a padlófűtés karbantartása folyamatának rendszeres elvégzése, mivel ha egy hagyományos radiátorban történik dugulás, ez könnyen elhárítható, a padlófűtéses rendszer esetében viszont a padlót is fel kell verni és utána újra le kell rakni. Ennek az elkerülése érdekében, ajánlott a padlófűtés karbantartása évi szinten, optimális esetben a fűtési szezon kezdete előtt, probléma jelentkezésekor pedig bármelyik évszakban.

A fűtési iszap a leginkább jól működő rendszerekben is jelentkezik, akárcsak vízkő, azonban ezek nem fognak gondot okozni, ha időben eltávolításra kerülnek. A Fűtésrevital ezzel a feladatkörrel is már hosszú idő óta sikeresen foglalkozik, így megéri hozzájuk fordulni. A padlófűtés karbantartása után a működés, azaz a hőleadás a szennyeződés mértékétől függően, 15-60 százalékkal hatékonyabbá tehető, ami energiatakarékossági szempontból sem mellékes.