A kerékpár gumi egyedi tulajdonságai

By | 2020. december 14. hétfő
kerékpár gumi

Kerékpár gumi

Kopott gumival veszélyes közlekedni. Az elöregedett abroncsok kirepedeznek és ezt követően kihasadnak egy nagyobb fékezést követően. A kerékpár gumi állapota döntő jelentőségű, ezért nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy figyeljük az állapotát. Gyakori hibának számít a túl széles MTB kerékpár gumi felszerelése.

Csábító lehet, hiszen jól néz ki a bringa a vastag kerekekkel, viszont ebből számos hátrány adódhat. Elsősorban nehezebb lesz tekerni, azonban jobban tapad.

Ami igazán gondot jelenthet, hogyha egyszerűen lefordul a kerékpár gumi a felniről kanyarodás közben. Általában a legtöbb felnin fel van tűntetve a maximális felszerelhető gumi vastagsága.

Ez rendszerint 2,1-2,3 között szokott mozogni. Downhill bringák esetében viszont 2,3-2,5 inch vastag is lehet a kerékpár gumi. Jelentős szempont a defekttűrő képesség. Bizonyos abroncsok már gyárilag defektálló folyadékkal vannak feltöltve. A tubeless gumi szintén külön kategóriába tartozik. Ezek esetében nincs szükség belsőre, mivel egyenesen a felnire szerelhető és felfújható.