A kalligráfia szépsége gyakorlás kérdése

By | 2021. szeptember 27. hétfő
kalligráfia

Kalligráfia

A divatok jönnek-mennek, de a művészek maradnak, ma bárki kipróbálhatja a régi és az új lehetőségeket. A kalligráfia lényege egy papír és toll szokott lenni, na meg a rengeteg gyakorlás. Valójában a klasszikus szépírás művészetéről van szó, ami egyre nehezebben szokott menni. Az emberek mindent a telefonban írnak, a számítógép felváltja az egykori leveleket, az emberek pedig elfelejtik a betűk formázását.

A hagyományos értelemben vett szépírásnál 2 fajtát különböztetünk meg, az egyik a mártogatós, a másik pedig a töltőtoll. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, amit csak akkor fog tapasztalni, ha legalább egyszer kipróbálja. A kalligráfia első ránézésre könnyűnek tűnik, azonban az első betűk nem szoktak túl szépen alakulni.

Kicsit mindegy, hogy milyen tollat vásárol, mivel a legfontosabb a toll hegye szokott lenni. Innentől kezdve csak gyakorolni kell és az emberek biztosan megirigylik a kézzel írt alkotásokat. Ha pedig teljesen alapszintről kezd, akkor letölthet sablonokat is az internetről.