A házi gluténmentes kenyér sütésének titka 10 lépésben

By | 2019. augusztus 23. péntek
Gluténmentes kenyér egyszerűen

Gluténmentes kenyér egyszerűen

Sajnos az élet néha tartogat olyan meglepetéseket, amiket az ember legszívesebben elkerülne. Ilyen az is, amikor valakinek a szervezete nem tud mit kezdeni a gabonafélékben található gluténnak nevezett növényi fehérjével. Ez azt jelenti, hogy a gluténérzékenységben szenvedők egyáltalán nem fogyaszthatnak kenyeret? Szerencsére nem! Ezeket a lépéseket követve szinte bárki süthet magának egy finom gluténmentes kenyeret: https://www.schaer.com/hu-hu/a/glutenmentes-kenyer-sutese-10-lepesben.

Igaz ugyan, hogy ma már az üzletek polcain is található gluténmentes kenyér, de mi van akkor, ha elfogyott vagy valami miatt éppen akkor nincs, amikor szükség lenne rá? Ilyenkor jó, ha van kéznél egy olyan recept, aminek az utasításait követve biztosan az asztalra teremti a saját sütésű gluténmentes kenyerét. Ugyanakkor, ha van egy ilyen recept a birtokában, akkor több alkalommal is meglepheti azokat a szeretteit, barátait, ismerőseit, akiknek a glutén fogyasztása gondot okozna. Valahányszor vendégül látja őket, mindig készíthet, süthet nekik egy jó illatú, friss, gluténmentes kenyeret. Ám mielőtt belevágna, mindenképpen vessen egy pillantást a receptre, majd pedig vásároljon meg minden hozzávalót. Amikor mindent sikerült beszerezni, csak akkor érdemes hozzáfogni a kenyértészta előkészítéséhez, különben állandóan félbeszakad a művelet, ami nem a legjobb a kenyérnek. Viszont, ha már sikerült mindent begyűjteni, akkor hozzáláthat, mert minden a keze alatt van, így minden megy mint a karikacsapás.

A kenyér egyik legfontosabb és egyben elengedhetetlen alapanyaga a liszt. Általában búzaliszt, de már gabonából is lehet kenyeret készíteni. Vásárlás előtt fokozottan figyeljen arra, hogy a liszt csomagolásán ott legyen a „gluténmentes” felírat. Ez azt jelenti, hogy a lisztet ellenőrizték, tehát valóban nem tartalmazza a szóban forgó fehérjét, így nyugodtan használható a gluténmentes kenyér elkészítéséhez. Ha úgy döntött, hogy belevág, akkor sok sikert, majd pedig jó étvágyat kívánunk az első kenyeréhez, amit félelem nélkül fogyaszthat!