A címkenyomtató fontos szerepe

By | 2019. augusztus 7. szerda
Egyszerű címkét nyomtatni

Egyszerű címkét nyomtatni

A legtöbb cég manapság webáruházat is üzemeltet. Azért, hogy ne kallódjon el a feladott csomag, címkéket kell használni, amiket a vonalkód leolvasása után könnyedén be lehet azonosítani.

A címkenyomtató igazán lényeges eszköze a logisztikának. Ezért nem mindegy, hogy milyen technológiát alkalmazunk, amikor a címkézés kerül szóba. A direkt termál nyomtatás vitathatatlan előnye, hogy nincs szükség festékanyagra, mivel egy hőérzékeny papírra kerül fel a lenyomat az adott szöveggel.

Ennek viszont az a hátránya, hogy elkezd halványodni. Ezért az olyan áruk esetében nem célszerű megoldás, amelyek heteken keresztül a raktárban rostokolnak.

Azonnali szállítás szempontjából viszont a direkt termál címkenyomtató egy gazdaságos megoldás. A termál transzfer címkenyomtató műanyag festékszalagot használ. Az így kapott szöveg vagy ábra nem halványul el és nemcsak papírra, hanem szinte minden anyagon használható. A papírtól elkezdve, a fémből készült etiketteken keresztül, a műanyagig és textilig bevethető ez a fajta címkenyomtató.