A 3D kifejezés szerepe a nagyvilágban

By | 2021. szeptember 21. kedd
3d

3D

A rajzolás és a nyomtatás általában 2D módszerrel történik, az egész világon ez a legelterjedtebb. Amikor meghalljuk a 3D kifejezést, akkor sokan az élethű rajzokra gondolnak, amelyek egy bizonyos szögből nézve megközelítik a valóságot. A 3D azonban más kontextusban is megtalálható, például az írók körében is felkapott.

Akkor szokták megemlíteni, amikor egy könyv szereplője nem kapott emberi érzelmeket és az alak nem válik élővé, nem elég 3D a képzeletünkben. Emellett a 3D a nyomtatásnál is sokszor megjelenik, hiszen ma már a saját otthonunkban is választhatunk ilyen nyomtatót. Ez azt jelenti, hogy apró rétegek kerülnek egymásra, ami végül a kiválasztott formát adja ki, mi pedig utána kedvünk szerint használhatjuk.

Ezek az alakzatok általában kicsik, a méretük a nyomtató méretétől függ, viszont eléggé felkapottnak számítanak. Ha mi is szeretnénk így alkotni, akkor el kell vonatkoztatni a papírtól, mivel csak így próbálhatjuk ki az újdonságokat. Használhatjuk díszítéshez vagy sima alkotáshoz.